Shiatsu massage

shiatsu massage

Shiatsu is al meer dan 3000 jaar oud en afkomstig uit China. Vervolgens heeft het zich verder ontwikkeld in Japan. In deze landen maakt het al lange tijd deel uit van de gezondheidszorg.

Shiatsu betekent ‘vingerdruk’ en is een (drukpunt)massage die onderdeel is van de Traditionele Chinese Geneeskunst. Deze geneeskunst beschouwt het lichaam als een organische en energetische eenheid. Wanneer deze eenheid uit balans is dan ontstaan er blokkades die lichamelijke en/of geestelijke klachten veroorzaken.

Shiatsu heeft als doel de energie (de Qi) in je lijf (weer) te laten doorstromen. Dit gebeurt door middel van het uitoefenen van druk, door stretching en manipulatie. Deze technieken wordt heel gericht toegepast en volgen de lijn van de meridianen. Door de energiebalans opnieuw te herstellen en de levensenergie weer te laten stromen verminderen klachten of kunnen deze geheel verdwijnen. Daarnaast werkt Shiatsu ook preventief. De massage heeft een gunstig effect op je algehele balans- en energiehuishouding en werkt daarnaast zeer ontspannend.

Shiatsu massage wordt traditioneel gegeven op een futon (dunne matras) op de grond. Je draagt tijdens de massage gemakkelijk zittende kleding.