Cranio massage

Cranio massage combineert technieken en inzichten uit de cranio-sacraaltherapie. Het zorgt voor rust, ruimte en diepgang, met name in het cranio sacraal systeem (zenuwstelsel) en het bindweefselsysteem.

Cranio-sacraaltherapie is ontstaan vanuit de osteopathie. Het gaat uit van de gedachte dat het menselijk lichaam een eenheid is, en bestaat uit verschillende systemen die elkaar in evenwicht houden. Osteopathie wil de energiestromen in het lichaam zo vrij mogelijk maken door middel van zachte, subtiele en manipulatieve technieken, waardoor het zenuwstelsel vrij komt van druk van buitenaf. Alle organen, het bindweefsel, de zenuwbanen en spieren kunnen dan zo vrij mogelijk hun werk doen.

Cranio massage gaat uit van wat het lichaam zelf aangeeft en dit bepaalt dan ook de behandeling. Door je lichaam de tijd te geven, wordt het uitgenodigd om dieper te ontspannen en geef  het je lichaam de mogelijkheid om weer meer ruimte (bijvoorbeeld bij verkramping) in te nemen. Op deze wijze kan er op zoveel mogelijk plekken weer bloed gaan stromen, weer zuurstof komen en kan het zenuwstelsel en je energiestroming optimaal functioneren. Cranio massage wordt gegeven in combinatie met ontspanningsmassage.

Cranio-massage wordt gegeven op een behandeltafel, waarbij voor een gedeelte gebruik wordt gemaakt van massageolie.