Ontspanningsmassage

Voel je jezelf uitgeblust of vermoeid? Heb je last van verkrampte en pijnlijke spieren, dan is een ontspanningsmassage erg geschikt. Het karakter van een ontspanningsmassage wordt voornamelijk bepaald door het langzame karakter van strijken, kneden en schudden.

We hebben allemaal tijd nodig om te ontspannen en weer los te komen van de dagelijkse bezigheden. Doen we dit niet, dan zal het lichaam na verloop van tijd protesteren in de vorm van verkrampte spieren en mentale overprikkelen. Ontspanningsmassage is bijzonder prettig om te ondergaan, werkt preventief, en draagt bij aan een goede gezondheid. Maar ook wanneer je niets mankeert kan een massage een zeer prettige ervaring zijn.

Massage nodigt je lichaam op een natuurlijke manier uit om spanningen los te laten en vastgezette energie weer vrij te laten stromen. Het versoepelt je spieren en bevordert de bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Doordat je het lichaam goed ontspant, kunnen ook allerlei gevolgen van pijn, vermoeidheid en stress worden verminderd.

Tijdens een ontspanningsmassage worden technieken uit verschillende vormen van massage toegepast. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • klassieke massage
  • dynamische massage
  • strekkingen
  • drukpunt massage
  • energetische massage.

Naast de positieve uitwerking die een ontspanningsmassage op het lichaam heeft is het ook herstellend voor de geest. Het brengt je gedachten tot rust en nodigt uit tot bewustwording en weer in contact te komen met jezelf. Het is een cadeautje voor jezelf om je vitaliteit te behouden of te hervinden.

Ontspanningsmassage wordt gegeven op een behandeltafel, waarbij gebruik wordt gemaakt van massageolie.