Ontspanningsmassage

ontspanningsmassage

We hebben allemaal zo nu en dan tijd nodig om te ontspannen en even los te komen van onze dagelijkse bezigheden. Doen we dit niet, dan zal het lichaam na verloop van tijd protesteren in de vorm van verkrampte, pijnlijke spieren en mentale overprikkeling.

Voel je jezelf uitgeblust of vermoeid? Dan is een ontspanningsmassage zeer geschikt. Het karakter van een ontspanningsmassage wordt voornamelijk bepaald door langzame strijking, kneding, strekking en schudding. Ontspanningsmassage is bijzonder prettig om te ondergaan. Het werkt preventief en draagt bij aan een goede gezondheid. En ook wanneer je geen klachten hebt kan een ontspannende massage heel welkom voelen.

Deze massage nodigt je lichaam uit om vastgezette spanningen los te laten om energie weer vrij te laten stromen. De massage versoepelt je spieren en bevordert de bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Doordat je het lichaam goed ontspant, kunnen ook allerlei gevolgen van pijn, vermoeidheid en stress worden verminderd.

Tijdens een ontspanningsmassage worden technieken uit verschillende vormen van massage toegepast. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • klassieke massage
  • dynamische massage
  • strekkingen
  • drukpunt massage
  • energetische massage.

Naast de positieve uitwerking die een ontspanningsmassage op het lichaam heeft is het ook herstellend voor de geest. Het brengt je gedachten tot rust en nodigt uit tot bewustwording en weer in contact te komen met jezelf. Het is een cadeautje voor jezelf om je vitaliteit te behouden of te hervinden.

Ontspanningsmassage wordt gegeven op een behandeltafel, waarbij gebruik wordt gemaakt van massageolie.